Piano Cazola

Arte si dichis

15 Februarie: Concert Marian Pop vs. Petre Burcă

Marian Pop şi Petre Burcă sunt doi clujeni ce părăseau Academia de Muzică „Gheorghe Dima” în anul 1995, pornind fiecare pe drumul propriei afirmări muzicale. În timp ce Petrică îşi construia o carieră pe scenele patriei, prin roluri, recitaluri şi concerte de arii şi lieduri la Opera Naţională Română din Cluj, Filarmonica „Transilvania”, Opera Naţională Bucureşti,  Filarmonica „Moldova” din Iaşi, Filarmonica Botoşani, Opera din Timişoara, Teatrul de Operă şi Operetă „Elena Teodorini” din Craiova, Filarmonica „Oltenia” din Craiova şi altele, Marian era atras de scenele lumii. Théâtre du Capitole din Toulouse, Teatro Municipal de Santiago de Chile, New Israeli Opera din Tel Aviv, Opera Bastille din Paris, Staatsoper Stuttgart dar şi operele din Detroit, Carolina şi Portland, SUA, sunt doar câteva din teatrele care l-au invitat şi îndrăgit.

Momentul prezentului îi găseşte, pe unul solist al operei clujene, pe celălalt artist independent.

Cu toate acestea, prietenia care-i leagă i-a ţinut mereu aproape, reunindu-i din când în când, într-un proiect comun. “Petre Burcă versus Marian Pop” ce va avea loc miercuri 15 februarie 2011, la ora 19,00 la Piano Cazola, se anunţă a fi un astfel de proiect.

Cât de departe va merge confruntarea, cât de motivat este challenger-ul, cât de tare se vor încinge spiritele, nu ştim, rămâne de văzut. Aşteptările sunt mari de la Cristina Mureşan, aflată pentru prima oară în postură de arbitru, care va trebui să ţină competiţia armonică,  în limite de fairplay. Ştim însă cu certitudine un singur lucru: spectatorii prezenţi vor primi o porţie zdravănă de umor. Cei care i-au mai văzut ştiu foarte bine la ce ne referim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 11, 2012 de în Muzica.

Fotografii de la evenimente

%d blogeri au apreciat asta: