Piano Cazola

Arte si dichis

Pictori de azi la Balcic – Expoziţie de pictură

Vernisaj 1 martie, ora 17, la Piano Cazola, cu participarea criticului de artă Oliv Mircea.

 

Balcicul e un spaţiu privilegiat în istoria picturii româneşti interbelice dar, mai nou, şi contemporane. Relansat de aproape un deceniu ca loc predilect al taberelor de creaţie, Balcicul a furnizat o impresionantă colecţie de artă românescă contemporană galeriei Elite Art Club UNESCO.

Piano Cazola vă propune o selecţie cu 50 de lucrări aparţinând acestei colecţii sub genericul „Pictori de azi la Balcic”, în care regăsiţi lucrari de Doina Mihailescu, George Mircea, Mihai Sarbulescu, Marilena Murariu, Horia Pastina, Simion Craciun, Ioana Craciun Dobrescu, Dan Palade, Vitalie Butescu, Cristian Opris, Angela Tomaseli.

 

Expoziţia este organizată de Piano Cazola în parteneriat cu ELITE ART Club UNESCO si potae fi vizitată pe tot parcursul lunii martie.

ELITE ART Club UNESCO este o organizatie non guvernamentala care promoveaza programe de arte vizuale dar si variate alte evenimente cultural ori educationale. Dintre proiectele dezvoltate in sfera artelor plastice de ELITE ART Club UNESCO, in cei aproape 9 ani de existenta, “Pictori de azi la Balcic” este cel mai amplu prin continuitate, dezvoltare logistica si participarea a numerosi artisti consacrati, ori in plin process de formare.  Privind inapoi, se poate spune ca proiectul nostru, un proiect de expresie a responsabilitatii sociale prin cultura, a crescut si s-a maturizat ca un pariu castigat cu lumea artei.

“Pictori de azi la Balcic” serveste acum ca o platforma prin care se selecteaza artisti reprezentativi pentru proiecte noi. In decursul acestor ani de activitate, am dorit sa extindem proiectul nostru, aducand in vizor “Balcicul calator”, care s-a concretizat si dezvoltat prin tabere de pictura la Balcic cu o intindere din primavara pana toamna, in restul lunilor reusind cu succes desfasurarea activitatii prin expozitii la sediul galeriei noastre,precum si expoxitii itinerante.

Pictori de azi la Balcic reprezinta in acest moment peste 200 de artisti plastici care au participat la taberele organizate in cadrul proiectului,peste 100 de expozitii personale si de grup,peste 15 000 de cataloage tiparite,peste 50000 de vizitatori si o impresionanta colectie de “balcicuri”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 25, 2012 de în Evenimente, Expozitii şi etichetată , , , , , .

Fotografii de la evenimente

%d blogeri au apreciat asta: