Piano Cazola

Arte si dichis

Teatru: 10 martie – Kamikaze

Piano Cazola va invita la teatru, sâmbată 10 martie de la ora 19, la un spectacol care aduce in faţa publicului clujean creaţia unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi romani ai momentului: Alina Nelega.

Kamikaze e un spectacol regândit  pentru spaţiul de la Piano Cazola, reluat după doi ani cu actorii Naţionalului de la Targu-Mures: Elena Purea si Costin Găvază.

Kamikaze e un pectacol ce refuză convenţia teatrala. Actorii singuri într-un spaţiu care nu mai e scena de teatru, nici chiar spaţiul protejant al sălii studio, “joacă” o posibilă scenă  de cuplu într-un spaţiul public (club, bar, pub), la care consumatorii, spectatori întâmplători, devin martori. Fără decor, fără ecleraj, fără muzică, cuvîntul nud e unicul vehicol al actorului pus în faţa unei dificile lupte cu sine, pentru a ne convinge de adevărul trăirilor fără cosmetizări sau estetizări artificiale, doar cu  glasul şi emoţia pe care e capabil să o trezească întâi în sine, apoi în noi. Actorul e asemeni unui surfer care urcă cu valul cuvintelor, dar a cărui supravieţuire în marea textului dramatic depinde de capacitatea sa de a se menţine pe valul emoţiei.

Elena Purea şi Costin găvază sunt actorii ideali pentru această cursă cu obstacole a textului nou dramatic.

Când amintirile devin unicul motiv de a mai trăi e timpul să te extragi din simulacrul existenţei sterpe cu gestul unui kamikaze lucid, care îşi apără astfel integritatea iluziilor. Tu, ce preţ eşti dispus să plăteşti pentu libertatea ta interioară? Pentru Kami preţul propriei vieţi e un preţ firesc chiar dacă, să recunaştem, puţini suntem dispuşi să îl plătim. De aceea, o face teatrul pentru noi, eliberându-ne.

Reclame

Un comentariu la “Teatru: 10 martie – Kamikaze

  1. Pingback: Kamikaze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la februarie 25, 2012 de în Evenimente, Teatru şi etichetată , , , , .

Fotografii de la evenimente

%d blogeri au apreciat asta: