Piano Cazola

Arte si dichis

Muzeul 2.0

Trăim în era comunicării, în era vitezei. Ritmul vieţii noastre s-a schimbat radical faţă de cum trăiau părinţii noştri acum 10, chiar 20 de ani. Ce să mai vorbim de viaţa pe care o duceau bunicii noştri în prima jumătate a secolului XX.

Un studiu CISCO estimează că  numărul de dispozitive mobile cu acces la internet (telefoane, tablete, laptopuri) va depăşi 10 miliarde de unităţi in 2016, iar traficul global va creşte de 18 ori.

În ziua de azi nu ştim să fim fără telefon mobil. Dacă îmi uit telefonul acasă mă simt pierdută, deconectată. Nu numai datorită fapului că nu pot lua legătura cu prieteni sau cunoştiinţe, dar şi datorită faptului că nu am acces la e-mail.

Luând în considerare gradul ridicat de conectivitate din zilele noastre, este normal ca şi arta&cultura să se mute în spaţiul virtual, aşa că în ultima vreme din ce în ce mai multe muzee ale lumii oferă publicului pasionat şi interesat diferite servicii online.

Google oferă utilizatorilor de pretutindeni ocazia de a vizita – bineînţeles virtual – numeroase colecţii de artă în cadrul Google Art Project.

Mai ţineţi minte opţiunile din enciclopedia Encarta (cred că în varianta 2000 sau 2002) în care puteam arunca o privire în biroul oval de la Casa Albă sau alte locuri mai puţin accesibile?

Iată că mari muzee ale lumii, cum ar fi MoMa New York sau Kunsthistorische Museum din Viena, ne sunt prezentate de Google în cadrul acestui proiect.

Vă lăsăm aşadar să admiraţi opere celebre în marile muzee ale lumii, aşteptând răspunsul vostru la întrebarea Care credeţi că va fi viitorul artei în era digitală?

LE: Iată şi povestea celui care a inventat Google Art Project,

http://video.ted.com/assets/player/swf/EmbedPlayer.swf

Reclame

Un comentariu la “Muzeul 2.0

  1. christinemarieturcu
    Aprilie 12, 2012

    felicitari pentru articol, pentru ghidul la MoMA i really appreciate it! Wow, it’s so amasing! Cat priveste viitorul artei sper sa fie spre a usura accesul la anumite opere de arta fie ele trecute sau prezente; important esta urmatorul lucru- inspiratia sa nu conste exclusiv din digital si tehnologic, sa nu se ajunga in acea nisa sociala si sa se stagneze spre inspiratie mai mult decat necesarul. arta robotizata” oarecum, asta mi-e singura temere, ca un viitor pop-art, digi-art. de vor coexista alaturi de batranele pensule si uleuri atunci cred ca viitorul va fi destul de colorat si armonizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Aprilie 12, 2012 de în Arta, Pareri, Uncategorized şi etichetată , , , .

Fotografii de la evenimente

%d blogeri au apreciat asta: