Piano Cazola

Arte si dichis

Duminica, 6 mai ora 19: Spectacol – Ludwig, Nicolo & Jo

Radu Gheorghe la Piano Cazola

Piano Cazola va invita sa-l vedeti sau sa-l revedeti pe indragitul artist Radu Gheorghe in postura de interpret, scenarist si regizor.Pret bilet: 70 RON

Pentru rezervari si informatii: +40 736347956

DESPRE RADU GHEORGHE

A absolvit Institutul de artă teatrală și cinematografică I. L. Caragiale din București, în 1975, la clasa prof. Sanda Manu și Octavian Cotescu. Diplomat în Arte, cu specializarea actorie teatru și film. Suplimentar, a absolvit cursurile de pantomimă și music-hall, ale aceluiași institut. Cunoștințele muzicale căpătate în 12 ani de studiu al viorii, precum și ușurința de a cânta la alte instrumente, cum sunt chitara și flautul, l-au situat pe Radu Gheorghe, de la începutul carierei actoricești, într-o poziție unică. Aparițiile artistice ulterioare sunt grăitoare în acest sens și impresionează prin diversitate și originalitate. Debutează încă înainte de a termina facultatea, în spectacole la modă în vremea aceea, de muzică și poezie. Improvizează pe orice scenă și pentru orice public. Joacă în piese montate de regizori celebri, dar și în producții proprii, cum ar fi:

Teatrul Bulandra: Ferma – 1975
Teatrul Țăndarică: Prințesa și Ecoul – 1976, Carte de vizită – 1983
Teatrul C. Tănase: Boema, slăbiciunea mea – 1985, Café Paradiso – 1997
Teatrul Național: Fata din Andros – 1977, Romulus cel Mare – 1978, Harap Alb – 1979, Domnul Valentino – 1980, Ucenicul Vrăjitor – 1986, Omul-orchestră – 1996, Ludwig, Nicolo & Jo – 2005, Inimă de câine – 2006

Acestea sunt numai câteva din zecile de spectacole în care Radu Gheorghe a jucat și care au ținut afișul stagiuni întregi. Activitatea teatrală a fost și este completată din plin cu numeroase apariții pe micul și marele ecran. Au rămas memorabile rolurile din filme ca: Mireasa din tren, Căsătorie cu repetiție, Grăbește-te încet, Alegerea, Căruța cu mere, și ultimul din filmul lui Ion Cărmăzan, Lotus.
Sau, în televiziune, piesele, Nunta lui Figaro, Institutorii și Actorul care l-a jucat pe Hamlet, filmul Trenul de noapte, serialul Un trio formidabil și numeroase emisiuni de varietați. Să mai adăugăm experiența extraordinară căpătată în turneele din Germania, Olanda, Franța, Suedia, Marea Britanie, Canada și Statele Unite, și vom obține o imagine clară a ceea ce înseamnă Radu Gheorghe pentru publicul său.

Un actor complet și complex, cu o carieră impresionantă, a cărui apariție pe scenă este garanția calității și certitudinea că timpul în compania lui, este fără îndoială un timp câștigat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 26, 2012 de în Arta, Audio, Evenimente, Uncategorized şi etichetată , , , , , .

Fotografii de la evenimente

%d blogeri au apreciat asta: