Piano Cazola

Arte si dichis

2 mai ora 19: Vernisaj Privelisti/Sentimente – George Mircea

Galeria Piano Cazola Vizual vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură
Privelişti/Sentimente,
a artistului George Mircea,
miercuri 2 mai, orele 19, la Piano Cazola (str. Fulicea, nr.3).

Image

La vernisajul de la Piano Cazola sunt invitaţi să prezinte lucrările artistului profesorul Virgil Ciomoş şi poetul Ion Mureşan. Alăturarea filozofului şi a poetului urmează o dubla încifrare a operei artistului, care urmăreşte revelarea spiritului din peisaj cu instrumentele teoretice (ştiinţifice) ale meseriei.

Image

Tânărul pictor George Mircea este considerat de critica de specialitate unul dintre glasurile reprezentative ale noii generaţii de pictori. Studiile începute la Universitatea de Artă şi Design Cluj le-a finalizat la Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, unde este în prezent asistent universitar la Catedra de Pictură. Preocupările teoretice completează fidelitatea artistului pentru manualitatea meseriei în studiile de teoria culorii şi picturii, pe care le predă la catedră. Din 2002 George Mircea expune în ţară dar şi în Germania, Italia şi Franţa, în expoziţii personale ce circumscriu aria tematică a picturilor sale. Grădina, Ceruri şi grădini, Altar, sunt generice explicite pentru efortul artistului de a transcendende imaginea, pentru a atinge regimul euharistic al picturii. Originar din Bistriţa, dintr-o familie implicată în observarea şi comentarea artelor vizuale româneşti, artistul trăieşte la Bucureşti. Formarea sa în mediul transilvan, cu accente expresioniste, cizelată de sensibilitatea pentru lumină a sudului, i-a oferit artistului premiza descoperirii unui glas personal, definit de contrastul dintre forţa şi îndrăzneala tuşei şi a culorii, şi fragilitatea spiritului evanescent conţinut în natură.

Image

Seria expusă acum pe simeze, Peisaje/Sentimente se inspiră din peisajul de la Arcuş, o localitate din judeţul Covasna, unde artistul a participat la un stagiu de creaţie. Topica genericului ne atrage atenţia asupra dualităţii motivului naturii, care sub aparenţa figurativului încifrează spiritul, invizibilul, la care artistul are acces prin pictură. Dan Hăulică afirmă despre peisajele lui Geroge Mircea: „Peisajele care ne convoacă aici se leagănă, cel mai adesea, în suspensia unui timp fără timp, perpetuu ocrotitor, cum poate fi istoria, când merită a se lăsa citită ca o redempţiune.”

Reclame

Un comentariu la “2 mai ora 19: Vernisaj Privelisti/Sentimente – George Mircea

  1. Pingback: Galeria Piano Cazola Vizual sarbatoreste Noaptea Muzeelor « Piano Cazola

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Aprilie 30, 2012 de în Arta, Evenimente, Expozitii, Uncategorized şi etichetată , , , , .

Fotografii de la evenimente

%d blogeri au apreciat asta: